Ta hjälp av ett kunnigt företag

Ta hjälp av ett kunnigt företag

Tjena, hallå, hej! Välkommen till dagens inlägg som kommer handla om entreprenad, grävning och markarbeten. Specifikt entreprenad är för vissa ett svårt begrepp, man har inte riktigt koll på vad det egentligen betyder. Därför kanske ni alla inte riktigt vad jag menar när jag säger att man kan få hjälp med entreprenad i Skepplanda.

Just därför tänker jag att det är bäst att först och främst reda ut begreppet entreprenad, vad det egentligen betyder. Så, entreprenad är kort sagt ett löfte där en beställare och entreprenör kommer fram till ett uppgjort pris. Löftet innebär att entreprenören kommer utföra ett arbete eller en leverans inom en viss tid, till det i förväg uppgjorda priset. I vissa delar av Sverige kan begreppet entreprenad också vara synonymt med byggfirma. För att veta vilket av dessa alternativ det pratas om får man kolla lite på det stora hela, man får läsa lite mellan raderna för att veta om det är löftet eller en byggfirma som man pratar om.

Ett vanligt sätt att upphandla i Sverige idag är att lämna anbud . Detta kan göras av en privatperson eller en entreprenör och det innebär att det utlovade priset alltid kommer att vara lägre än den summa som andra anbudsgivare erbjuder. I det här fallet vinner den lägsta anbudsgivaren, vilket innebär att de får utföra arbetet till det lägsta priset. Beställaren ska aldrig leka med kontrakt eftersom det inte är särskilt trevligt! Det kan också få konsekvenser eftersom du lätt kan förlora ditt rykte som en bra affärsman om folk får reda på detta och då vill ingen längre köpa av dig och göra affärer med dig igen.

Jaha nu hoppas jag att du har fått lite mer kött på benen vad gäller entreprenad i Skepplanda, jag hoppas verkligen att du förstår begreppet lite bättre nu än när du började läsa dagens inlägg.


Kommentarer är stängda.